Street,The,Direction,Way,To,Harmony,Versus,Conflict

Visie en Kernwaarden

Onze visie is het duurzaam voorkomen en oplossen van conflicten op het gebied van werk binnen elke branche. Van het MKB tot zorginstellingen en overheidsinstanties. Vanuit onze visie hebben beide partijen belang bij een oplossing om verdere escalatie en nadelige gevolgen te voorkomen. Onze werkwijze als mediator is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

Mensgericht

De mensgerichte benadering staat bij ons centraal. Tijdens het mediationproces zien wij een ‘partij’ als mens met een eigen verhaal, achtergrond, ervaringen en emoties. Een emotieloos conflict bestaat niet. Er is ruimte om het eigen verhaal te vertellen en de gevoelens die een rol spelen in het conflict te benoemen.

Onafhankelijk

Bij een mediation wordt onpartijdig en onafhankelijk gehandeld. Ieders mening komt aan bod.

Samen en resultaatgericht

Wij helpen u om er samen weer uit te komen en rust en vertrouwen in de samenwerking terug te krijgen. Met bewezen resultaat. In sommige situaties is afscheid nemen voor beide partijen beter. Ook in die situatie is het van belang om zo neutraal mogelijk zonder conflict afscheid te nemen. Ook dat is resultaat. Ook belangrijk: Een mediation wordt altijd gevoerd op vrijwillige basis. De praktijk leert dat resultaten na gemiddeld drie tot vier mediation gesprekken worden bereikt.

Geregistreerd

Als externe arbeidsmediators zijn wij MfN geregistreerd en werken conform de MfN richtlijnen en kwaliteitseisen. Individueel hebben onze mediators ruime ervaring en kennis opgedaan op het gebied van arbeid in diverse organisaties, bedrijfsculturen en vanuit andere invalshoeken. Dit is nader vermeld onder de persoonlijke profielen. Dit stelt ons in staat een conflict te herkennen, bespreekbaar te maken en weer in beweging te krijgen.

“We kunnen een probleem oplossen met een andere denkwijze”

Vraag stellen
LOG-Registermediator